Familie hygger i haven

Sådan skaber du en have for hele familien

Hvis i er så heldige at have en herlig have i kan bruge tid i som familie, så bør den også være anlagt, så hele familien nyder den. Hvordan den præcis skal anlægges, kommer naturligvis an på hvilke aldersgrupper der er i jeres familie, og hvilke interesser i har. Her i guiden kommer vi ind på en række tiltag, som hver i sær vil få hele familien til at nyde godt af haven – både børn og voksne.

Gør haven flot og hyggelig

Noget som kan få hele familien til at elske at være i haven, er at gøre den flot og hyggelig. Men hvordan gør man en have flot og hyggelig? Det kan du bl.a. gøre ved at indrette den med havebede, havestier og havebænke. En have med flotte blomster og planter er bare rarere at være i, frem for en som ikke har. Dertil er en havesti som navigerer en igennem haven på bedste vis prikken over i’et.

Er du i tvivl om hvor du skal starte? Så er et godt bud at starte hos Maxibag, hvor ud kan finde både grus og skærver til at anlægge havestier, såvel som jord og bark til havebedet.

Gør noget ud af terrassen

En ting er at få lavet en lækker terrasse, noget andet er at gøre noget ud af den, så den er hyggelig at være på. En terrasse er nemlig ikke meget ved, hvis det blot er en belægning. Den skal indrettes med flotte havemøbler, evt. en havebænk og en parasol, hvis den da ikke i forvejen er overdækket. Når i har det på plads, kan i yderligere opgradere den med en grill, så i kan have en masse hyggelige grillaftener som familie.

Hav aktiviteter for børnene

Hvis børnene ikke har noget at lave i haven, så kommer de til at kede sig. Det kan derfor være en god ide, at lave nogle sjove aktiviteter for dem. Det kan være en havetrampolin, forskellige former for havespil, eller et badebassin. Der er masser af sjove aktiviteter børnene kan lave i haven om sommeren, og de fleste af dem kræver ikke meget. Det kræver blot en engangsinvestering samt lidt plads. Så er der ellers lagt op til mange timers sjov aktivitet for børnene, store som små.