Havesaks

Sådan gør du haven og terrassen klar til sommeren

Dette indhold er sponsoreret

Når solen begynder at titte frem og temperaturen stiger, så er det tid til at komme ud i haven igen. Men før man kan nyde en kold drik på terrassen, kan haven og terrassen trænge til en kærlig hånd. Det kan dog være svært at finde ud af, hvor man skal starte, når man skal i gang, og opgaverne kan virke en smule uoverskuelige efter en lang vinter, hvor haven er blevet trist og kedelig at se på. Læs med her, hvor du kan finde inspiration til, hvordan du gør haven og terrassen klar til sommeren.

Sæt flotte cortenstål højbede op i haven og omkring huset

Et godt sted at starte er at etablere højbede. Højbede er en flot og praktisk måde at have blomster og krydderurter på, for eksempel på terrassen eller rundt omkring i haven.  Overvej for eksempel et par flotte cortenstål højbede, der med stålets flotte, varme farve vil pynte på enhver terrasse. De er fleksible at have med at gøre og perfekte til sommerhaven. Højbede giver dig mulighed for at have blomster og grøntsager tæt på terrassen. De kan også bruges til at skabe et afskærmet område i haven, hvor man kan sidde uforstyrret, og hvis man sætter højbede op langs en terrasse eller sti, kan det give et flot look til haven. 

Plant nyt i haven og omkring huset

Det kan også være en god idé at plante nyt i haven. Dette behøver ikke at være en besværlig proces, men kan være en hyggelig aktivitet. Overvej først, hvilken type planter man ønsker at have i sin have. Skal det være blomster eller grøntsager? Eller måske begge dele? Når man har fundet ud af disse ting, kan man begynde at plante. Du kan både plante direkte i jorden i bede, men også plante i flotte højbed, for eksempel cortenstål højbede, hvor planter og blomster kan vokse mere kontrolleret og under de helt rigtige forhold. Du skal dog overveje, hvor meget til og energi, du ønsker at lægge i pasningen af din have og dine blomster.

Giv græsset en kærlig hånd efter vinteren

Et sidste vigtigt element i at forberede haven til sommeren er græsset. Giv græsset en tur med plæneklipperen, så det ikke står for højt, og overvej at give græsset gødning, så det forbliver sundt og grønt hele sommeren. Nogle vælger at bruge kompost, mens andre foretrækker en almindelig gødning. Når græsset står flot og grønt vil resten af haven også se mere indbydende og hyggelig ud.